|
Pazanda Bekajon
Assalomu Alaykum! Aziz Bekajon.
Ushbu sahifamda taomlar, salatlar, har hil pishiriqlar retseptlari va ularni tayyorlash yollari haqida ba'zi ma'lumotlar mavjud
Qiymali rulet
Masalliqlar: un-0,5kg ya`ni
2stakan,margarin -125gr,tuz ta`bga qarab,sut-0,5stakan,tuhum-1ta,qiyma-0,5kg.
Qiymani tayyorlash:lahm gu`shtni gu`sht qiymalagichdan utkazib piyozni mayda qilib tu`g`raladi,
tuz va ziravorlar solib aralashtiriladi.
margarinni eritib, sut, tuhum, unni solib urtacha hamir qoriymiz. 10 daqiqa
hamir tinadi. Tindirilgan hamirni 3-4mm qalinlikda yoyib, uning ichiga margarinni surtib chiqamiz, tayyor qiymani ichiga
yoyib chiqamiz va hamirni rulet qilib uraymiz, ustiga tuhum sarig`ini surtamiz va 35-40 daqiqa qizdirilgan
gaz pechida urtacha olovda pishiramiz. Pishgandan sungra kesib likoplarga solib dasturhonga tortamiz.
|
|